روانشناسی در فوتبال

دپارتمان علمی آی تی فوتبال (مقالات آموزشی) :

به گزارش پایگاه علمی آی تی فوتبال ، روانشناسی یک از مسائل مهم در فوتبال است .

در هنگام افت عملکرد، مربیان، خود بازیکن، تمام مفسران ورزشی و حتی هواداران باشگاهی و مردم عادی، کاهش عملکرد آن بازیکن را به وضوح حس می‌ کنند. اگر در دوران افت، فوتبالیست را رها کنیم از لحاظ روحی تخریب می‌ شود و انگیزه کافی برای برگشتن و ادامه دادن در آن کم خواهد شد. باتوجه به مطالب گفته شده داشتن یک روانشناس حرفه‌ ای در تیم فوتبال ضروری است.

نقش روانشناسی در فوتبال چیست؟

اگه بخواهیم به طور کلی بگوییم روانشناسی ورزشی به بررسی فرد یا ورزشکارانی که در فوتبال یا هرگونه ورزش دیگر با مضمون رفتار، روان، زندگی اجتماعی و تاثیر آن بر عملکرد ورزشی نهایی می‌ پردازد. روانشناسی ورزشی تنها به تاثیر درونی از نظر روانی محدود نیست، بلکه به تاثیر روان روی عملکرد فیزیکی، پیدا کردن مشوق‌ های انگیزشی منطبق با شخصیت بازیکن و شاخص‌‌ های اجتماعی یا محیطی می‌ پردازد، که روی بهره‌ وری ذهنی ورزشکار و موفقیت در فوتبال او تاثیر می‌ گذارد.

علل بروز مشکلات روانشناسی در فوتبال

هر پدیده‌ ای دارای علت و معلول است، که در این باره علل‌ های بسیاری وجود دارد. برخی از مواردی که ممکن است برای فوتبالیست‌ ها بیشتر پیش بیاید با توجه به تحقیق درباره روانشناسی فوتبال، در ادامه ذکر شده است.

تمرینات سخت، فشرده و بدون استراحت

البته این را هم در نظر داشته باشید که به صورت مداوم تمرین کنید. فردی که بخواهد قهرمان زندگی خودش باشد و موفقیت در فوتبال را کسب کند باید سرآمد باشد و طبق اصول علم تمرین علاوه بر تمرینات تیمی خود، به تمرینات سخت انفرادی روی آورد. یک فرد قهرمان از تفریحات و استراحت می‌ گذرد و آن را فدای تمرینات و هدف خود می‌ کند. ساده‌ تر بگویم، برای رسیدن به یک بازیکن خوب در کلاس بالا باید بسیاری از تفریحات را قربانی کرد. در این حالت باید بیش از آن چه که لازم است، از جسم و روان خود استفاده کرد. در کنار تمام این تمرین‌ ها باید به برنامه تغذیه فوتبال نیز توجه شود.

تصور عدم نیاز به تمرین

یکی از علل بروز مشکلات روانشناسی در فوتبال این است که، اغلب فوتبالیست‌ ها هنگامی که به اوج می‌ رسند، احساس می‌ کنند که دیگر نیاز به تمرینات سخت‌ تر، منظم‌ تر و علمی‌ تری ندارند که این یک احساس غلط است. طبق تحقیقات انجام شده امکان بروز دادن بعضی از رفتارها در این افراد وجود دارد که شامل:

  • دیرتر شرکت کردن در تمرین‌ های تیمی و فشار نیاوردن به خود.
  • برای اینکه متهم به تنبلی نشوند، مقدار کمی در تمرینات مشارکت می‌ کنند.
  • بیشتر تمرین نما هستند و وانمود به تمرین کردن می‌ کنند.
  • بی‌ نظم شده و اصول اولیه حرفه‌ای‌ گری را زیر پا می‌ گذارند.
  • تمرین را برای تازه وارد ها می‌ دانند.

پرداختن به امور غیر فوتبالی

اکثر وقت و زمان خود را به امور غیر فوتبالی می‌ گذرانند. بخواهیم به طور ساده بگوییم، نقش اصلی خود را فراموش کرده و به یک تاجر تبدیل شده که فوتبال بازی می‌ کند.

برای ثبت نام در دوره روانشناسی فوتبال کلیک نمایید

گم کردن خود

این افراد کمی که به اوج می‌ رسند و روزنامه‌ ها، رادیو و تلویزیون کمی از آن‌ ها تعریف و تمجید می‌ کنند، دچار غفلت می‌ شوند. وقتی که خود را در مرکز کانون توجه مردم می‌ دانند خود را گم کرده و از تمرین بیشتر، یادگیری و مطالعه غفلت می‌ کنند.

افت انگیزه

با وجود شایستگی‌ های که دارند، با نظر مربیان تیم درون زمین نبوده و روی نیمکت نشسته و فیکس بازی نمی‌ کنند. در این صورت بازیکن با دیدن بازیکنان دیگر که حتی نظر و شایستگی‌ های وی را ندارند، ولی به عنوان بازیکن اصلی وارد زمین می‌ شوند، با افت انگیزه مواجه خواهد شد. این عامل می‌ تواند باعث افت شدید تر بازیکن در بازی شود.

کسالت

فوتبال برای فوتبالیست یکنواخت و خسته‌ کننده شده است. پس با این تفاسیر اهمیت روانشناسی ورزشی برای رفع مشکلات گفته شده، بسیار ارزشمند است. لازم است که وضعیت عملکردی فوتبالیست‌ ها همزمان با بروز تنش‌ های روحی حین بازی، کنترل شده باشد.

کاربرد روانشناسی در فوتبال

یکی از کاربرد های روانشناسی در فوتبال، بهبود عملکرد ذهنی برای انتخاب و تصمیم نهایی درست در حین بازی است، که بسیار مفید می‌ باشد. یکی از توجهات روانشناسی ورزشی به قابلیت‌ های ارتباطی است، تا بازیکن بتواند همکاری و ارتباط تیمی بهتری داشته باشد. چرا که در ورزش فوتبال فعالیت گروهی ارجحیت دارد بر فعالیت فردی و از جهتی دیگر مهارت ارتباطی بازیکنان با مربی و گروه ناظر اهمیت دارد.

یک نکته دیگری که روانشناس تیم باید به اعضای تیم گوشزد کند، تعهد حرفه‌ ای و رویکرد اخلاقی است. زیرا با رفتار متعهدانه و رویکرد اخلاقی، تیم دیگر به حاشیه نمی‌ رود و سالم کار خود را انجام می‌ دهد. ذهن بازیکنان توسط رسانه، طرفداران و تماشاگران حاضر در استادیوم درگیر می‌ شود و فشار زیادی به آن‌ ها وارد خواهد شد، به همین دلیل متخصص روانشناسی باید تاثیر های اجتماعی وارد شده بر بازیکنان را بررسی کند. خب شاید شما فکر کنید که روانشناسی در فوتبال به عملکرد فیزیکی توجه نمی‌ کند، در حالی که اینطور نیست.

برای ثبت نام در دوره روانشناسی فوتبال کلیک نمایید

تاثیر روانشناسی در فوتبال

برای رسیدن به اوج توانایی و عملکرد خود، شما نیاز به روانشناسی دارید. ورزشکاران حرفه‌ ای که در کنار مهارت بالا، تمرکز و توان روحی، نیاز به روانشناسی دارند که خود را مدیریت کنند. یکی دیگر از تاثیرات روانشناسی در بازی فوتبال مختص به ورزشکاران آسیب‌ دیده است که بر اثر یک سانحه جسمانی یا روحی و اجتماعی آسیب دیده‌ اند. همچنین افرادی که به تازگی وارد تیم فوتبال شده‌ اند، یا استفاده از علم روانشناسی در فوتبال می‌ توانند بازی بهتر داشته باشند.

جمع بندی

اگر جز افرادی باشید که به ورزش فوتبال علاقه‌ مند هستند، احتمالا شنیده‌ اید که فلان بازیکن به هر دلیلی دچار افت عملکرد در بازی خود شده است. در این گونه موارد است که به روانشناسی در فوتبال نیاز بوده تا هر چه سریع‌ تر جلوی این گونه مشکلات گرفته شود.

(منبع : پیشگامان)

ارتباط با ما : 

تلفن : ۰۲۱۶۶۱۷۶۱۹۶       ۰۲۱۶۶۵۶۹۷۶۲      ۰۹۰۵۹۶۲۶۹۰۰

شبکه های اجتماعی آی تی فوتبال :

کانال تلگرام itfootball_ir@ 

 اینستاگرام   itfootball.ir  

آپارات itfootball

 

فوتبالبیس - طرح یادگیری فوتبال پایه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام !

نصب آی تی فوتبال
×

فرم ثبت نام